My activity adgangskode guide

Sådan adgangskodebeskyttes din Google-aktivitetshistorik

Google giver dig nu adgangskodebeskyttelse til din Google-kontos side My Google Activity, så andre, der deler din enhed, ikke kan snuse til din online-færden.

Når du bruger Google-produkter, såsom Google Søgning, Gmail, Google Nyheder, Play Butik, Maps og YouTube, registrerer virksomheden, hvilke aktiviteter du udførte på disse tjenester.

Denne aktivitet bruges til at skræddersy deres tjenester og reklamer til dine specifikke interesser eller forbedre deres produkter.

Brugere af Google-tjenester kan se deres indsamlede aktivitet ved at gå til siden ”My Google Activity”, der viser din seneste aktivitet og giver dig mulighed for at slette lagrede data.

Hvis benytter dig af en delt enhed eller lader din computer ulåst og er bange for, at folk tjekker, hvad du har søgt efter, har Google for nylig tilføjet en funktion, der adgangskodebeskytter denne side.

Som først rapporteret af Android Police, når det er aktiveret, i stedet for automatisk at tillade loggede Google-kontobrugere at se sporede data, vil det først bede dem om at indtaste deres adgangskode, før der gives adgang.

Sådan beskyttes My Google Activity med adgangskode

For at beskytte din personlige My Google Activity med adgangskode og forhindre folk i at snuse, kan du aktivere en ny verifikationsfunktion for My Google Activity ved at følge disse trin.

Gå til siden My Google Activity i Google i din browser.

Når siden åbnes, skal du kigge efter et link med titlen ”Manage My Activity verification”, som vist nedenfor, og klik på den.

En dialogboks åbnes, hvor du bliver spurgt, om du vil kræve ekstra verifikationer, før du åbner siden My Google Activity. Vælg indstillingen ”Require extra verification”, og klik derefter på Gem.

Når du har gemt, bliver du bedt om at logge ind på din Google-konto igen for at gemme ændringerne.

Når du logger ind, vises siden My activity igen, men denne gang viser siden ikke din søgeaktivitet.

I stedet får du vist en Bekræft-knap, som du skal klikke for at se dine data.

Når du klikker på knappen Bekræft, bliver du bedt om at indtaste din adgangskode igen for at låse siden op og se din aktivitet.

Nu hvor siden My activity er adgangskodebeskyttet, er det ikke muligt for nogen at se din søgning og browsingaktivitet uden at kende din adgangskode.

Be Social!