Depositephotos

Vigtige Facebook-privatlivsindstillinger der bør ændres

I denne guide kigger vi på 6 vigtige Facebook-privatlivsindstillinger, du bør ændre.

Facebooks lange liste over privatlivsindstillinger kan virke skræmmende, men der er faktisk kun et par indstillinger, du skal ændre for bedre at beskytte dig selv.

Mens de fleste af disse indstillinger kan ændres via Facebook-appen på iPhone og Android, kan indstillingerne selv præsenteres lidt anderledes, når de åbnes fra appen.

Fjern din profil fra søgemaskiner

Hvis du ikke vil have din Facebook-profil vist, når nogen søger efter dit navn, skal du bede Facebook om at fjerne den fra søgemaskiner. Denne ændring fortæller søgemaskinen om ikke at indeksere siden. Ændringen kan dog tage noget tid om at blive registreret hos søgemaskinerne.

Læs også: Sådan deaktiveres FLoC i Google Chrome

For at ændre indstillingen skal du åbne Facebook i en browser og klikke på pilen nedad i øverste højre hjørne efterfulgt af Indstillinger og privatlivsindstillinger. Vælg “Indstillinger”, og klik derefter på “Beskyttelse af personlige indstillinger” i sidepanelet, der vises til venstre på siden.

Scroll ned til afsnittet “Sådan kan folk finde og kontakte dig” og deaktiver “Vil du have, at søgemaskiner uden for Facebook linker til din profil?” ved at klikke på knappen Rediger.

Læs også: Sådan foretages et FaceTime-opkald mellem iPhone og Android

Gør din venneliste privat

Som standard er din venneliste synlig for alle, også for folk, du ikke er venner med. At have en liste over dine venner kan hjælpe folk med at finde dig, og ikke alle er komfortable med dette.

Du kan ændre synligheden af din venneliste under Facebook-indstillinger. For at ændre indstillingen skal du åbne Facebook i en browser og klikke på pilen nedad i øverste højre hjørne efterfulgt af Indstillinger og privatlivsindstillinger. Vælg “Indstillinger”, og klik derefter på “Sådan kan folk finde og kontakte dig”.

Skift “Hvem kan se din venneliste” til en indstilling, som du er mere fortrolig med. Du kan vælge mellem “Offentlig”, “Venner”, “Kun mig” og flere tilpassede inkluderende og eksklusive indstillinger. Vælg “Kun mig” for at holde din venneliste privat.

Læs også: Annoncerer Windows 10s efterfølger den 24. juni

Begræns synligheden af ​​dine gamle opslag

Du er måske ikke klar over, at nogle af dine ældre indlæg blev offentliggjort, da Facebook gennemgik en af ​​deres mange ”serviceeftersyn”. Heldigvis behøver du gå gennem flere års gamle opslag med pinlige opdateringer for hurtigt at begrænse, hvem der kan se dine gamle indlæg.

For at ændre indstillingen skal du åbne Facebook i en browser og klikke på pilen nedad i øverste højre hjørne efterfulgt af Indstillinger og privatlivsindstillinger. Vælg “Indstillinger”

Under “Din aktivitet” skal du se efter “Vil du begrænse målgruppen for opslag, du kan delt til Venners venner, eller Offentligt?”

Du kan bruge linket “Begræns tidligere indlæg” til at ændre synligheden af ​​disse ældre offentlige indlæg (og dem, der deles med Venner af venner), så de kun deles med din umiddelbare venneliste.

Aktivér gennemgang af tidslinje

Som standard kan alle tagge dig i et indlæg, og det føjes til din Facebook-tidslinje/Timeline på din profil sammen med de opdateringer, du selv har skrevet. Dette sker for både indlæg og fotos.

For at ændre indstillingen skal du åbne Facebook i en browser og klikke på pilen nedad i øverste højre hjørne efterfulgt af Indstillinger og privatlivsindstillinger. Vælg “Indstillinger”, og klik derefter på “Profil og tag” i sidepanelet, der vises til venstre.

Under “Gennemgang” skal du aktivere “Vil du gennemgå opslag, som du er tagget i, før de vises på din profil?” Ved at klikke på knappen Rediger. Når du bliver tagget i fremtiden, modtager du en notifikation, og du kan så beslutte, om du vil godkende eller skjule indlægget fra din profil.

Du kan også manuelt gennemgå eventuelle afventende indlæg under Aktivitetslog. Gå til din profil, og klik på ellipseknappen “…”, og vælg derefter Aktivitetslog.

Deaktiver ansigtsgenkendelse

Ansigtsgenkendelse kan have nogle umildbare fordele. Når ansigtsgenkendelse er aktiveret, kan Facebook foreslå dig som et tag, når en ven uploader et foto, eller fremsætte forslag til dine egne fototags.

Måske endnu mere nyttigt er muligheden for at modtage en underretning, hver gang Facebook registrerer en lighed, der bruges i et profilbillede. Hvis kontoen prøver at efterligne dig, kan du derefter rapportere det og forhåbentlig få fjernet indholdet. Dette tiltag er iværksat af Facebook for at eliminere falske konti.

Hvis du vil slå denne indstilling fra, kan du gøre det ved at klikke på pilen nedad i øverste højre hjørne af Facebook og klikke på Indstillinger og Privateindstillinger > Indstillinger. Klik på “Ansigtsgenkendelse” i sidebjælken til venstre, og brug derefter “Rediger” til at deaktivere “Vil du have Facebook til at kunne genkende dig på billeder og i videoer?”

Begræns hvordan du bliver fundet på Facebook

Selvom du ikke kan skjule det navn, du angiver på din profil, kan du begrænse, hvordan du bliver fundet på andre måder. Facebook bruger ethvert telefonnummer eller e-mail-adresse, du angiver for at hjælpe folk med at finde dig, så hvis du gerne vil forblive (stort set) inkognito, skal du sørge for at deaktivere denne indstilling.

Klik på den nedadvendte pil i øverste højre hjørne af dit Facebook-feed, og klik derefter på Indstillinger og Privatindstillinger> Indstillinger. Vælg “Beskyttelse af personlige oplysninger” i sidepanelet til venstre, og scroll derefter ned til afsnittet “Sådan kan folk finde og kontakte dig”.

Deaktiver “Hvem kan finde dig ved hjælp af den e-mailadresse, du har angivet? og “Hvem kan finde dig ved hjælp af det telefonnummer, du har angivet?” efter behov. Du kan administrere dine kontaktoplysninger i din profil under afsnittet “Om”.

Se hvordan andre ser din profil

Facebook giver dig mulighed for at se, hvordan din Facebook-profil vises for andre mennesker. Dette giver dig mulighed for at se, hvilke oplysninger du har tilbage for offentligheden at se.

For at få adgang til denne funktion skal du gå til din profilside og klikke på denne:

Kilde: Depositephotos

Be Social!