Sådan ændres ejerskab af en fil i Google Drev

Sådan ændres ejerskab af en fil i Google Drev

Som standard ejer du enhver fil, du uploader eller opretter på Google Drev. Men hvis du vil overføre ejerskabet af en fil til en anden, er processen ganske nem. Sådan gør du.

Før vi fortsætter, skal vi lige nævne, at når du først overfører ejerskabet af en fil til en anden, vil du ikke være i stand til at tilbagekalde ændringerne selv. Faktisk kan den nye ejer endda fjerne dig helt fra filen, når de vil. Derudover kan du ikke slette filen eller dele den med nogen anden.

Læs også: Slet data og frigør plads i Google Drev: Guide

Personlige Google-konti kan overføre ejerskabet af følgende Google Drive-filtyper:

– Google Docs

– Google Slides

– Google Forms

– Google Sheets

– Google My Maps

– Google Drawings

– Folder

For at ændre ejerskabet af en fil skal du først dele filen med den person, du ønsker at overføre den til.

Til denne vejledning bruger vi en Google Docs-fil, men alle andre tidligere nævnte filer fungerer stort set på samme måde.

Start din browser, og gå til din Google Drev-startside. Gå derefter til den fil, du vil overføre ejerskab af, højreklik på den, og vælg derefter “Del/Share”.

Hvis du endnu ikke har delt filen med nogen, kan du tilføje denne fra indstillingsvinduet “Del/Share”, der vises. Indtast profilens deres e-mail-adresse i tekstfeltet “Tilføj personer og grupper/Add People And Groups”.

Når en gyldig e-mail-adresse er tilføjet, vil vinduet blive ændres, så du kan ændre modtagerens tilladelsesniveau (Editor, Commenter, Viewer), samt underrette personen, filen blev delt me, og muligheden for at inkludere en besked. Når du er færdig, skal du klikke på knappen “Send”.

Delingsvinduet lukker muligvis, når dokumentet er delt. Hvis dette sker, skal du højreklikke på filen igen og vælge indstillingen “Del/Share”.

Du vil nu se en liste over konti, som dokumentet deles med (inklusive din egen e-mail-adresse). Klik på scroll-listen, der svarer til den person, du overfører ejerskab til, og vælg derefter “Make Owner” på den angivne liste.

Inden filens ejerskab overføres, tilbyder Google Drev dig en sidste chance for at skifte mening. Google advarer dig, fordi du ikke kan vende ejerskabet retur til dig som oprindelig ejer. Klik på “Yes/Ja” for at fortsætte.

Når du har overført ejerskabet, modtager den nye ejer en e-mail med besked om ændringen.

Medmindre den nye ejer beslutter at ændre din adgang, kan du stadig redigere den fil, hvorfra du overførte ejerskabet.

Be Social!